Selecteer een pagina

Informatie Beveiliging

Waarom informatie beveiliging?

Informatie beveiliging is voor steeds meer ondernemingen van essentieel belang. Er zijn tal van voorbeelden te noemen waarbij het lekken van informatie tot imago schade heeft geleid. Maar er zijn meer redenen om aan informatie beveiliging te doen:

  • Voldoen aan wet en regelgeving
  • Beschermen van persoonsgegevens
  • Voldoen aan wensen/eisen van klanten
  • Unieke waarde van uw organisatie in bescherming nemen

Wat is informatie beveiliging?

Informatie beveiliging wil zeggen dat uw onderneming een beleid in uitvoering heeft wat zorgdraagt voor het beveiligen van informatie op basis van beschikbaarheid, vertrouwelijkheid en integriteit. Om een dergelijk beleid in uitvoering te hebben/krijgen komt heel wat kijken; Business Impact Assessments, Risico analyses, Processen, Procedures, Assets, Auditing, Certificering, toewijzen van eigenaarschap en nog veel meer. Een bijkomend voordeel is dat uw onderneming uitgedaagd wordt op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Wat altijd bijdraagt aan een verbetering van de organisatievolwassenheid en daar zijn alle stakeholders bij gebaat.

Wanneer informatie beveiliging geïmplementeerd is moet  u dat ook aantoonbaar maken, voor uzelf, voor uw partners, klanten en potentiële klanten. Maar hoe implementeert u een Informatie Security Management System (ISMS) zonder de organisatie onnodig veel te belasten maar uw kansen op een succesvolle audit te optimaliseren?

Kennis, ervaring en structuur

Wij hebben onder andere ervaring in de zorgsector, datacenter services en cloud computing diensten. Op basis van onze kennis en ervaring hebben wij een best practice ontwikkeld. Een implementatie structuur op high-level, zie onderstaande weergave, uitgewerkt tot op detail, zodat elke stap in het proces doordacht en bewust gekozen is. Templates liggen klaar en een gedetailleerde workflow brengen ons van business case tot een werkend ISMS wat resulteert in een Informatie beveiliging certificaat, bijvoorbeeld ISO27001 (NEN-ISO/IEC 27001:2005), NEN 7510 of ISAE 3402, wat u met trots op de muur mag hangen!

Wilt u met uw organisatie de volgende stap maken en de wereld om u heen laten zien dat bij u de gegevens veilig zijn?
Wij helpen u graag verder!