Selecteer een pagina

DoelBewust-ICT heeft ruime ervaring in het begeleiden van outsourcingsprojecten. Middels onze nieuwe aanpak gebruikmakend van OutsourcingHub welk op onafhankelijke basis de mogelijkheid biedt met een minimale inspanning een goede match te kunnen maken van een passende outsourcingspartner. Momenteel zijn er 60+ outsourcingspartners aangesloten bij de OutsourcingHub. Dit zijn grote maar ook kleine outsourcingspartners, wat betekent dat de match een goede start is van een samenwerking met de nieuwe partner.

Probleemstelling

IT outsourcing selectietrajecten zijn vaak arbeidsintensief en kostbaar. De traditionele manier van leveranciersselectie resulteert vaak in kapitaalvernietiging en ontevredenheid. Het selectieproces zelf maar ook de uitkomst zijn zelden naar wens. Regelmatig is sprake van suboptimale contracten/relaties of een mismatch, met alle gevolgen van dien. Outsourcing Hub brengt daar samen met DoelBewust-ICT verandering in.

Slimmer selecteren

DoelBewust-ICT gebruikmakend van Outsourcing Hub biedt een onafhankelijk online platform dat ervoor zorgt dat afnemers van ICT-diensten en IT-serviceproviders elkaar beter en eerder kunnen vinden. Hiermee wordt de kans op een ├ęchte match (en daarmee betere IT-outsourcing) vergroot, terwijl de benodigde effort en kosten voor alle betrokken partijen omlaag gaan. Het systeem speelt bovendien beter in op de ontwikkelingen in de IT-outsourcing markt.

De ambitie is dus niet alleen leveranciersselectie- en offertetrajecten te verbeteren, maar ook IT-outsourcing in het algemeen. Het onderliggende principe is simpel: betere matches leiden tot betere outsourcing contracten en een betere start van de relatie.

De beste matches binnen handbereik

De kern van het matching platform is een informatiemodel waarin de IT-serviceproviders hun gegevens invullen. Deze kapstok vormt tevens de basis voor de matching en selectiecriteria die de uitbesteder kan hanteren. Daarbij wordt breder gekeken dan RFI en RFP gegevens; de match wordt ook gemaakt op basis van softe criteria, voorkeuren en andere kenmerken waarmee providers zich kunnen onderscheiden. Die informatie is niet perse zichtbaar voor de ander, waardoor het mogelijk wordt ook te matchen op meer gevoelige criteria. Dat is tegelijk ook een belangrijk onderscheidend kenmerk van Outsourcing Hub.

Marktori├źntatie

Middels een zogenoemde High-Level Search kan er al een goed beeld worden verschaft van passende outsourcingspartners zonder verdere verplichtingen. Deze High-Level Search kan ook anoniem worden uitgevoerd wat u de mogelijkheid geeft gericht gesprekken kunt gaan voeren.

 

Meer informatie en benieuwd naar onze gedetailleerde aanpak

 

Voor meer informatie over outsourcinghub kijk dan op